Στην ανάδειξη της Στεάουα Βουκουρεστίου σε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο πανάκριβο δώρο του Γιώργου Βαρδινογιάννη… γύρισε ο ρουμανικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα FANATIK έκανε αφιέρωμα στον θρίαμβο της Στεάουα επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986 στη Σεβίλλη και στάθηε στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν προσκεκλημένος του Βαλεντίν Τσαουσέσκου με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις από τη δεκαετία του ’70, όπως και με τον Άνχελ Ιορντανέσκου που υπήρξε προπονητής του ΟΦΗ.

Στο σχετικό κομμάτι, μάλιστα, της FANATIK, υπάρχουν και δηλώσεις του μεγάλου πρωταγωνιστή του τελικού του 1986, του τερματοφύλακα Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πανάκριβο δώρο του Βαρδινογιάννη.

«Έζησα μία ονειρική εβδομάδα. Εκτός του ότι μας προσκάλεσε με τις γυναίκες μας, μας έδωσαν χρήματα για να έχουμε μόλις φτάσαμε. Μας ξενάγησε παντού. Ξόδεψε ένα απόγευμα στο κότερό του για εμάς, περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια. Μας πλήρωσε τα γεύματα, μας πήγε στο τσίρκο, στα μπουζούκια και ήταν εκπληκτικά. Δεν μας άφησε να πληρώσουμε ούτε καν τα εισιτήριά μας», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: newsbeast.gr