Η δικηγόρος ενός εκ των δύο νοσηλευτών που έπλυνα με λάστιχο μια ηλικιωμένη με ψυχικά προβλήματα στον Ωρωπό, δήλωσε πως είναι ακραίος νομικός χαρακτηρισμός το «βασανιστήριο» ως λέξη που περιγράφει την παραπάνω πράξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο της Βάσω Πανταζή, οι εικόνες που έχουν προβληθεί στα ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, παρόλο που οδήγησαν σε παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το δικηγορικό της γραφείο:

«Ανατέθηκε σήμερα το πρωί στο Δικηγορικό μας Γραφείο η υπόθεση του Νοσηλευτή- Διασώστη Κ.Χ, η οποία αφορά σε περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές σχετικά με την αντιμετώπιση ψυχικά ασθενούς από μέλη πληρώματος ασθενοφόρου.

Κατόπιν Δημοσιευμάτων πληροφορηθήκαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος των Βασανιστηρίων από τον ανωτέρω εντολέα μας. Η εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι τώρα από τα ΜΜΕ και οφείλεται σε αποσπασματική διαρροή παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό και κυρίως με την ποιότητα και το ήθος της προσωπικότητας του εντολέα μας, όπως επιχειρείται αυτή να σκιαγραφηθεί από Τρίτους που ουδεμία γνώση έχουν της πραγματικής διάστασης του περιστατικού.

Είναι η πολλοστή φορά που για την ικανοποίηση ενός άσχετου με την ποινική δίκη μεγέθους, αυτού της ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος, επιλέγεται μια ακραία νομική επιλογή με τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως δήθεν “βασανιστηρίου” από τον Αρμόδιο για την άσκηση της Ποινικής Δίωξης κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή μας στην περαιτέρω διερεύνηση αυτής της υποθέσεως, αυτή θα τοποθετηθεί νομικά στην πραγματική της διάσταση και θα αξιολογηθεί η μέχρι τώρα άριστη προσωπική και υπηρεσιακή συμπεριφορά του εντολέα μας.
Αθήνα, 6/3/3023».

Πηγή: newsbeast.gr