Την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στις κατατάξεις, θα υπάρξει απόφαση προσεχώς, αν και το πιθανότερο είναι να γίνουν αναδιαρθρώσεις όπου απαιτείται. Παράλληλα, αναμένεται και η αντίστοιχη οριστική απόφαση του ΕΣΑΚΕ, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Basket League.

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2000 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων».

Πηγή: newsbeast.gr