Τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού νέων κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα η Ουγγαρία, με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να προειδοποιεί πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όμως «η πραγματική δοκιμασία» δεν έχει έρθει ακόμη για τη χώρα.

Ο Ορμπάν σημείωσε ότι κατά την κορύφωση της κρίσης, η Ουγγαρία θα χρειαστεί περίπου 8.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης και κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, ενώ περίπου 2.000 ήταν διαθέσιμες σε «φυσιολογικούς καιρούς» στη χώρα.

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχει καταγράψει αυξήθηκαν σε μια μέρα κατά 210 και ανέρχονται πλέον σε συνολικά 1.190, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση σε νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφεται σε μια μέρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, σύμφωνα με τα κυβερνητικά αυτά στοιχεία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν παρέτεινε την καραντίνα που έχει επιβληθεί στη χώρα επ’ αόριστον χθες, Πέμπτη, για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν την εντολή αυτή παρά τις διακοπές του Πάσχα.

Η κρίση με τον νέο κορονοϊό προσέφερε στον Ορμπάν την μεγαλύτερη πρόκληση της δεκαετούς θητείας του. Η απάντησή του, να κυβερνάει με διατάγματα επ’αόριστον, έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Εβδομήντα επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στην Ουγγαρία από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Στον αυξημένο αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται 151 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης. Σε αυτόν 7 ένοικοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να αυξηθεί κι άλλο στο γηροκομείο αυτό, το οποίο διαθέτει υποδομές για 500 ενοίκους, καθώς ηλικιωμένοι εξακολουθούν να υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Σχεδόν τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό απολογισμό, και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να τηρήσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις κατά το Σαββατοκύριακο των εορτών.

Λόγω του ανοιξιάτικου καιρού τις τελευταίες μέρες, οι Ούγγροι αναζήτησαν μέρη αναψυχής, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι και τα τοπικά συμβούλια να απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Κάποιες τοπικές αρχές έχουν λάβει και οι ίδιες μέτρα, περιορίζοντας την πρόσβαση σε μέρη διακοπών και κλείνοντας τους χώρους στάθμευσης γύρω από αυτά.

Πηγή: newsbeast.gr