Το κλίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πανηγυρικό αλλά και συγκινητικό στα εγκαίνια της OPAP Arena, του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με τον άνθρωπο που υλοποίησε αυτό το ιστορικό έργο, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, να τονίζει στην ομιλία του πώς «η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά απόψε», ενώ φυσικά ήταν και αυτός που έκοψε την κορδέλα για τα… επίσημα εγκαίνια.

Αναλυτικά όσα είπε στην ομιλία του ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης…

«Περιμέναμε πολύ. Υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε, αλλά είμαστε πάλι εδώ. Φαίνεται το έχει η μοίρα μας. Δεν είναι απλά μια σημαντική βραδιά. Η ΑΕΚ συναντά απόψε την ιστορία της. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο εμείς που παρακολουθούμε την τελετή, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης.

Από ψηλά μας κοιτούν οι Πατριάρχες μας. Ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. εκεί και οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι σε αυτές τις κερκίδες. Μαζί μας είναι και οι φίλοι και τα αδέρφια που δεν πρόλαβαν αυτά τα εγκαίνια. Ζουν ανάμεσά μας. Είναι όλοι εκείνοι που πριν από 98 χρόνια ήρθαν εδώ να δουλέψουν εθελοντικά για να στεγάσουν την ιστορία μας. Εδώ όλος ο πλανήτης θα μάθει τις αρχές και τα ιδανικά που προσφέρει αυτή η ομάδα. Δεν θέλω να χαλάσω τη σημερινή γιορτή για να απαριθμήσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Ευχαριστώ τον Θεό γιατί ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας το νέο γήπεδο να χτιστεί σε αυτό τον ιερό χώρο. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο, είναι ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στα Μουσεία της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού. Οι θύρες έχουν τα ονόματα των πατρίδων των παππούδων μας. Των αλησμόνητων πατρίδων. Μέσα από αυτές τις πύλες οι φίλαθλοί μας θα μπαίνουν στη δική τους πατρίδα. Το γήπεδο αυτό είναι φυλαχτό. Σας είχα πει δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα μας πριν το γήπεδο. Πλέον η ΑΕΚ έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια και ανάγκη έχει μόνο τον κόσμο της. Αυτό εδώ το γήπεδο ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Αυτό το γήπεδο από σήμερα έχει έναν τοποτηρητή, έναν φρουρό, τον Δικέφαλο Αετό που στέκεται υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου μας. Και αυτό το γήπεδο δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Πρώτα τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη που αγκάλιασε ένα έργο που ξεκίνησε ο Γιάννης Σγουρός και συνέχισε η Ρένα Δούρου. Επίσης ο ΟΠΑΠ απέδειξε ότι ήταν ο κύριος υποστηρικτής της προσπάθειά μας και είναι χαρά που το όνομά του πήρε το γήπεδό μας.

Να ευχαριστήσω την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και τον Δήμαρχό μας και επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε εδώ και όλους όσους μας βλέπουν. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δύναμη να χτίσουμε αυτό το γήπεδο. τώρα σας καλώ να σηκωθούμε από τις θέσεις μας και να φωνάξουμε Τιμή και Δόξα στην ΑΕΚ. Ζήτω η ΑΕΚ! Σας ευχαριστώ πολύ»!

Πηγή: newsbeast.gr