Τα όσα έγιναν κατά την υποδοχή της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στον 1ο τελικό της Basket League έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία του Ολυμπιακού με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, πράγμα που σημαίνει ότι ο 5ος τελικός, αν φτάσει ως εκεί η σειρά, θα γίνει χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Οι Πράσινοι είχαν δεχθεί επίθεση κατά την άφιξή τους στο ΣΕΦ για το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών και αυτό τελικά έφερε τιμωρία μιας αγωνιστικής για την έδρα των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής…

«1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα».

Πηγή: newsbeast.gr