Από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα πέταξαν τέσσερις βαλίτσες γεμάτες με το ναρκωτικό KHAT. Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι αφίχθησαν αεροπορικώς στη χώρα μας προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν να μεταφέρουν, μέσα σε (4) βαλίτσες, ποσότητα KHAT βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι είναι το «ΚΗΑΤ»

Το «ΚΗΑΤ» είναι ναρκωτικό, παράγωγο θαμνώδους φυτού που ευδοκιμεί στην Αφρική και φυτρώνει συνήθως ανάμεσα στις φυτείες καπνού.

Αυτό που καθιστά το «ΚΗΑΤ» ναρκωτικό είναι οι ουσίες καθινόνη και καθίνη, που διεγείρουν το νευρικό σύστημα και έχουν όμοια σύνθεση και επιδράσεις με τις αμφεταμίνες.

Πηγή: newsbeast.gr