Ένας ζωολογικός κήπος βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν οι αφρικανικοί γκρι παπαγάλοι άρχισαν να ξεστομίζουν «γαλλικά» στον κόσμο.

Οι πέντε παπαγάλοι μεταφέρθηκαν στον Lincolnshire Wildlife Park της Αγγλίας στις 15 Αυγούστου και άγνωστο πώς, ήρθαν σε επαφή με το χειρότερο λεξιλόγιο του ανθρώπου.

Κι ενώ οι υπάλληλοι του ζωολογικού έβρισκαν πολύ διασκεδαστική τη συνήθειά τους να βρίζουν, τελικά έπρεπε να τους απομακρύνουν, καθώς πολλοί επισκέπτες δεν το έβλεπαν όλο αυτό με καλό μάτι.

Ο γενικός διευθυντής του ζωολογικού, Steve Nichols, μίλησε στο Lincolnshire Live και είπε πως δουλεύοντας με παπαγάλους εδώ και 25 χρόνια, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να αρπάζουν τα πουλιά τέτοιες λέξεις από τους ανθρώπους.

«Αλλά, από καθαρή σύμπτωση, πήραμε πέντε πουλιά την ίδια βδομάδα και είχες ξαφνικά ένα δωμάτιο γεμάτο με πουλιά που βρίζουν!». Είπε όμως και πως «όσο περισσότερο βρίζουν, τόσο περισσότερο γελάς, κάτι που τα κάνει να βρίσουν ξανά».

Οι παπαγάλοι εκτέθηκαν τελικά μπροστά σε κόσμο για μόλις 20 λεπτά, ήταν όμως αρκετά για να τους μεταφέρουν άρον-άρον στους πίσω χώρους. «Ανησυχούσαμε γιατί πλησίαζε το Σαββατοκύριακο που έρχονται πολλά παιδιά».

Ο ζωολογικός σκοπεύει πια να χωρίσει τους παπαγάλους μεταξύ τους, ώστε να μην ανατροφοδοτούν τις βρισιές…

Πηγή: newsbeast.gr