Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.

Αφορμή της επίθεσης ήταν ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό και ο σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ότι «η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο καθηγητής παιδιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής κλινικής του ΑΠΘ κ. Δημήτρης Ζαφειρίου υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη με συνέπεια εδώ και δεκαετίες. Προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Αυτή δε η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στον συνάδελφο και σε όλους τους συναδέλφους που καθημερινά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως στην περίθαλψη και τη ζωή. Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της πόλης μας έχοντας στο πλάι τους θεράποντες γιατρούς τους οι οποίοι αγωνίζονται και εκείνοι μαζί τους ώστε αυτή η μάχη να έχει αίσιο αποτέλεσμα».

Σημειώνεται, ότι η παρέμβαση με μπογιές πραγματοποιήθηκε από μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας, επειδή ο κ. Ζαφειρίου, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν μέσα και έξω από το Ιπποκράτειο (στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση ο 16χρονος), είχε δηλώσει ότι «τα επεισόδια έθεσαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου» και ότι «οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο».

Πηγή: newsbeast.gr