Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τις υποκλοπές που φέρεται να έκαναν εκδότες βρετανικών ΜΜΕ κατά του πρίγκιπα Χάρι και ο βιογράφος του πρώην γαλαζοαίματου κατέθεσε πως ο Πιρς Μόργκαν της Daily Mirror είχε γνώση των παράνομων στοιχείων που αποκόμιζε.

Ο Όμιντ Σκόμπι, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom, της ανεπίσημης βιογραφίας του Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν, είπε στο δικαστήριο σήμερα ότι ο Πιρς Μόργκαν είχε βεβαιωθεί το 2002 για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ αφού του είπαν ότι προερχόταν από υποκλοπή αυτόματου τηλεφωνητή. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος εργαζόταν ως ασκούμενος στη στήλη κουτσομπολιού της εφημερίδας εκείνη την εποχή, όταν ο Μόργκαν έμαθε πως το ρεπορτάζ ήταν προϊόν υποκλοπής. «Ο Πιρς εμφανίστηκε καθησυχασμένος από αυτό», σχολίασε.

Ο Πιρς Μόργκαν, που σήμερα εργάζεται για την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. «Δεν θα πάρω μαθήματα για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τον πρίγκιπα Χάρι, κάποιον που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια εισβάλλοντας ανελέητα και κυνικά στην ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας για να βγάλει τεράστια κέρδη και είπε ένα σωρό ψέματα για αυτούς», είπε ο Μόργκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ITV News την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατάθεσή του, ο Σκόμπι αφηγήθηκε επίσης ότι του έδωσαν μια λίστα με κινητά τηλέφωνα για να τα χακάρει όταν εργαζόταν, λίγους μήνες νωρίτερα, ως φοιτητής δημοσιογραφίας, στη Sunday People.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει επτά εβδομάδες και ο Χάρι πρόκειται να καταθέσει και ο ίδιος στις αρχές Ιουνίου – το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θα καταθέσει σε δικαστήριο από τον 19ο αιώνα.

Σημειώνεται, ότι ο Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, καθώς και περισσότεροι από 100 άλλοι διάσημοι και λιγότερο γνωστοί Βρετανοί, κατηγορούν τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων καθώς και άλλες αθέμιτες πρακτικές μεταξύ 1991-2011.

Πηγή: newsbeast.gr