Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των βουλευτών του, φέρνει στη βουλή το θέμα για την στήριξη των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια, αλλά και την προστασία των αστυνομικών από τους κινδύνους έκθεσης στον κορονοϊό.

«Μείζον ζήτημα για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών είναι η παράνομη αναστολή των συμβάσεών τους και η υπαγωγή τους στον μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων, αν και παρέχουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες και μολονότι οι γονείς καλούνται από τους επιτήδειους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που φέρνει το θέμα στη Βουλή, με ερώτησή του.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση, το φαινόμενο αυτό δεν αφορά ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά την πλειονότητά τους. «Από την απαράδεκτη και αντικοινωνική αυτή πρακτική της μη καταβολής μισθών και εισφορών και της ταυτόχρονης αποδοχής κρατικής ενίσχυσης που προβλέπεται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών της εκπαίδευσης κερδοσκοπεί σε βάρος των δημόσιων ταμείων, των γονέων και των εργαζόμενων.

Η πολιτεία και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οφείλουν να προβούν σε εντατικό έλεγχο διακρίβωσης των πραγματικά λειτουργούντων μονάδων, να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να προβλεφθεί η επιστροφή των διδάκτρων σε όσες από τις εκπαιδευτικές αυτές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν, σημαντικός αριθμός ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έχοντας πολλαπλούς εργοδότες, δεν μπορούν να υπαχθούν στον μηχανισμό στήριξης. «Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται κυρίως σε κέντρα ξένων γλωσσών και σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν πολλαπλούς εργοδότες, βιώνουν μια ακραία αδικία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποί τους, εάν έστω και ένας εργοδότης λειτουργεί, οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, μέσω της υπαγωγής στον μηχανισμό στήριξης των εργαζόμενων, την ώρα δε που η συντριπτική πλειονότητα αυτών έχει στον ενεργό αυτό εργοδότη λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας, θα υποχρεωθούν, αυτή τη δύσκολη περίοδο, σε εξαθλίωση με μηνιαίες αμοιβές που μετά βίας φθάνουν το τριψήφιο νούμερο», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών τους.

Προστασία των αστυνομικών από τους κινδύνους έκθεσης στον κορονοϊό

Αιτήματα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, σχετικά με την προστασία των αστυνομικών από κινδύνους έκθεσης στον κορονοϊό την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, θέτουν, με παρέμβασή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι βουλευτές κατέθεσαν, ως αναφορά, έγγραφο των Αστυνομικών Ενώσεων, με το οποίο αιτούνται την τοποθέτηση σταθερού άθραυστου υαλοπίνακα στα οχήματα με τα οποία γίνονται προσαγωγές ή συλλήψεις, για τον διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων, ενώ ζητούν παράλληλα να καθοριστεί σαφώς η αρμοδιότητα των υπηρεσιών για τη χορήγηση υγειονομικού υλικού στις περιπτώσεις μετακινήσεων αστυνομικών.

Επίσης, ζητούν, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωση για τις ενέργειες επίλυσης των θεμάτων.

Πηγή: newsbeast.gr