Για «διασπορά fake news και φθηνούς αντιπερισπασμούς» με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου, κατηγορεί με ανακοίνωσή του οΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το ΠΑΣΟΚ. «Μέσα στον πανικό του μετά τις αποκαλύψεις ότι ο στενότερός του συνεργάτης εκπροσωπούσε fund, ο κ. Ανδρουλάκης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν φθηνούς αντιπερισπασμούς αναπαράγοντας ακόμη και fake news του κ. Βελόπουλου. Είπαν σήμερα ότι δήθεν η Λούκα Κατσέλη είναι μέλος στο Δ.Σ. fund. Τα ίδια είχε υποστηρίξει και ο κ. Βελόπουλος και αναγκάστηκε μάλιστα να ανακαλέσει στη Βουλή μετά από ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη τον Δεκέμβριο του 2022» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει λέγοντας πως «είναι τέτοια η εμπάθειά τους για όσα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης αρνήθηκαν την σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά, που επιτίθενται με ψέματα στην Λούκα Κατσέλη. Την πολιτικό, που συνέδεσε το όνομά της με την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον “νόμο Κατσέλη”, που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται καθημερινά ως “νόμο ΠΑΣΟΚ”».

Κλείνοντας σημειώνει: «Το γεγονός δε ότι τα fake news έσπευσε να τα αναπαράγει πρώτος ο βαθύς προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, δείχνει τις προτιμήσεις του καθενός. Τόσο “σκληρός” αντίπαλος για την Δεξιά είναι ο κ. Ανδρουλάκης».

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν!» λέει το ΠΑΣΟΚ

Με την φράση «Κρείττον του λαλείν το σιγάν!», το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας στη δημοσιότητα τη δήλωση της Λούκας Κατσέλη στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, όπου επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο του fund Pepper – Link Hellas Servicing.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τυπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η κ. Κατσέλη είχε δηλώσει:

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όνομά μου και η πολιτική μου διαδρομή έχει ταυτιστεί με τη διάσωση των σπιτιών χιλιάδων Ελλήνων και την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, που αποτελεί θηλιά στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυριών, επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του τραπεζικού συστήματος.

Οι επιλογές που έκανα και κάνω, από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν συγκεκριμένες αρχές και στόχους:

– Την προάσπιση της «οικονομικής δημοκρατίας», δηλαδή της δυνατότητας κάθε οφειλέτη, όσο αδύναμος κι αν είναι, να προασπίζεται ισότιμα με τον πιστωτή τα δικαιώματά του, μέσω αδιάβλητων διαδικασιών αντικειμενικής διαμεσολάβησης ή/και δικαστικής προσφυγής.

– Την προάσπιση του κοινωνικού δικαιώματος στη στέγη, καθώς μια κοινωνία εξαθλιωμένων αστέγων αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας.

– Την ανάγκη διασφάλισης της κεφαλαιακής επάρκειας και κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς η ευρωστία του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την επανεκκίνηση και αναδιάρθρωση της οικονομίας μας.

Σήμερα, μετά την μεταβίβαση ενός μεγάλου τμήματος (20 δισεκ.) μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις Τράπεζες σε Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔ), η έκβαση της μάχης για την αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της υπερχρέωσης, με σεβασμό στα δικαιώματα οφειλετών και πιστωτών, εξαρτάται πλέον από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα διέπει όλες τις ΕΔΑΔ καθώς και τη λειτουργία της κάθε ΕΔΑΔ στην πράξη.

Επειδή αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου είναι να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες στην πράξη, γι’ αυτό και δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση της Pepper – Link Hellas Servicing να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως ανεξάρτητο μέλος.

Ερωτώ: υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος και ότι θα κάνω ό,τι περνάει από τη δύναμή μου να προασπίσω τις αρχές που προανέφερα;

Φιλικά,

Λούκα Τ. Κατσέλη».

Πηγή: newsbeast.gr