Η μεγάλη έρευνα για το δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα συνεχίζεται και οι Αρχές όπως φαίνεται έχουν καταλήξει στον «εγκέφαλο» που βρισκόταν στο Ιράν.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο «Σάνι» είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και διαμένει μόνιμα στο Ιράν, όπου διέφυγε από το Πακιστάν επειδή είχε «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Το όνομά του είναι Sayed Fakhar Abbas και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο Πακιστανό που έμενε στη Ζάκυνθο και συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο ομοεθνή του.

Ο Σάνι είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Μάλιστα, σε ένα εκ των βίντεο που έχει αναρτήσει φαίνεται να κάνει… γυμναστικές ασκήσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν χρήματα ικανά να τους εξασφαλίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο. Γι’ αυτό και σκοπός τους ήταν να δράσουν όταν το μαγαζί θα ήταν γεμάτο κόσμο, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και η ανταμοιβή τους να ήταν η μέγιστη δυνατή.

Οι Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί έστησαν τις προηγούμενες μέρες μια εικονική δολοφονία και έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Ιράν για να πληρωθούν. Όπως μετέδωσε ο Alpha έσφαξαν ένα ζώο για να υπάρχει αίμα και στη συνέχεια έβαψαν «το θύμα». Άφησαν δίπλα του ένα μαχαίρι και τράβηξαν τα επίμαχα καρέ. Ο «εγκέφαλος» όμως από το Ιράν δεν πίστεψε και κατάλαβε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε σκηνοθετηθεί.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Πηγή: iefimerida.grΑυτός είναι ο «Σάνι», ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα -Έδινε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό – iefimerida.gr

Πηγή: newsbeast.gr