Με την ελίτ της Ρωσίας συναντάται σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου. Η ομιλία προς τα μέλη των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου και προς τους στρατιωτικούς διοικητές και τους στρατιώτες πρόκειται να αρχίσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στη Μόσχα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επικεντρωθεί σ’ αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, θα αναλύσει τη διεθνή κατάσταση και θα παρουσιάσει το όραμά του για την ανάπτυξη της Ρωσίας μετά την επιβολή των αυστηρότερων κυρώσεων της Δύσης στην πρόσφατη ιστορία.

«Σε μια τέτοια κρίσιμη και πολύ περίπλοκη συγκυρία στην ανάπτυξή μας, στις ζωές μας, όλοι περιμένουμε ένα μήνυμα με την ελπίδα να ακούσουμε μια εκτίμηση για το τι συμβαίνει, μια εκτίμηση για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας Ουάνγκ Γι πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα τη Μόσχα και ενδέχεται να συναντηθεί με τον Πούτιν, εν μέσω των ανησυχιών που εκφράζονται από τις ΗΠΑ ότι το Πεκίνο πιθανόν να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει όπλα στη Ρωσία.

Πηγή: newsbeast.gr