Ο διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Αχμεντ αλ-Μαντχάρι κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτήν την ασθένεια παρά αν έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία», δήλωσε ο δρ. Μαντχάρι κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο, έδρα της διεύθυνσης Ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.

Ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του 21 χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες χώρες.

Τόνισε όμως ότι σε αυτήν την περιοχή έχουν καταγραφεί 18.019 κρούσματα και τα περισσότερα αφορούν το Ιράν.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερα κρούσματα τοπικής μετάδοσης», πρόσθεσε. Σοβαρές αμφιβολίες έχουν εκφρασθεί το τελευταίο διάστημα για την αξιοπιστία των αριθμών σε πολλές χώρες της περιοχής, όπως η Αίγυπτος, που αριθμεί 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, οι ΗΠΑ, ο Λίβανος και η Τυνησία έχουν αναφέρει κρούσματα Covid-19 σε άτομα που έχουν διαμείνει στην Αίγυπτο.

«Έχουμε ανάγκη από μία ισχυρή και επείγουσα δέσμευση των κυβερνήσεων, του τομέα της υγείας και της κοινωνίας γενικότερα για τον έλεγχο της πανδημίας… τώρα είναι η ώρα για δράση», είπε ο δρ. Μαντχάρι. «Εχουμε τώρα μία ευκαιρία να περιορίσουμε την επιδημία».

Πηγή: newsbeast.gr