Το μεσημέρι της Δευτέρας (25/05) ανακοινώθηκε το οριστικό τέλος στη Euroleague για τη σεζόν 2019-20, όπως αποφάσισαν οι ομάδες της διοργάνωσης, έπειτα από πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού ήταν πολλά και τα εμπόδια αποδείχθηκαν αξεπέραστα.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που διαφώνησε στην τηλεδιάσκεψη όσον αφορά το να μπει παύλα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και οι λόγοι είχαν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Συγκεκριμένα η απόφαση για το τέλος της σεζόν ψηφίστηκε με 10-1 από τις 11 ομάδες που έχουν «κλειστό» συμβόλαιο, ενώ η μοναδική ψήφος που τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της σεζόν να ήταν αυτή των «πράσινων», που εκπροσωπήθηκαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Μάνο Παπαδόπουλο.

Μόλις ο Μπερτομέου ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες θα είναι λιγότερα λόγω της πρόωρης διακοπής, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί κανονικά η διοργάνωση «για να υπάρξουν περισσότερα έσοδα». Μάλιστα, ζητήθηκε να καταγραφεί η συγκεκριμένη διαφωνία στα πρακτικά.

Πηγή: newsbeast.gr