Με την φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Σαχτάρ Ντονέτσκ ξεκινάει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» η περιοδεία του ουκρανικού συλλόγου με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Η σέντρα της αναμέτρησης θα γίνει στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το One Channel, αλλά κι από τα κανάλια της NOVA (Novasports 2, novasports.gr, το κανάλι του σταθμού στο YouTube). Σημειώνεται πως όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη των προσφύγων.

Περιοδεία της Σαχτάρ για το τέλος του πολέμου

Στα 10 ευρώ τα εισιτήρια

Αναφορικά με τη διάθεση των εισιτηρίων, που ξεκίνησε χθες, κοστίζουν 10 ευρώ και δεν απαιτείται κάρτα φιλάθλου για την αγορά τους.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει τα εξής:

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον φιλικό αγώνα «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» απέναντι στη SHAKHTAR DONETSK που θα διεξαχθεί στο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” το Σάββατο 09/04/2022 και ώρα 20:00, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Εισιτήρια διατίθενται μέσω Internet (www.olympiacos.org) από την Παρασκευή 8/04 στις 11:00 έως την εξάντλησή τους.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται με τους εξής τρόπους:

α) την λειτουργία [email protected] (παραλαβή των εισιτηρίων στο email)
β) με την εφαρμογή Ticket Mobile κατά την οποία το εισιτήριο εμφανίζεται σε Smartphone.
γ) από τα delivery kiosks (αυτόματα μηχανήματα παραλαβής εισιτήριων) έξω από την θύρα 17

Για αγορά εισιτηρίων μέσω internet, πατήστε εδώ

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά το Σάββατο 09/4 (10:00 έως την έναρξη του αγώνα). Για την αγορά των εισιτήριων από τα εκδοτήρια, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους φιλάθλους να κλείνουν ραντεβού από το site www.olympiacos.org. Με την οριστικοποίηση του ραντεβού, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους από το εκδοτήριο με την επίδειξη του email καθώς και όλων των απαραίτητων παραστατικών.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας, πατήστε εδώ

Απαραίτητη προϋπόθεση για αγορά εισιτηρίων είναι να έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού covid-19 ή πιστοποιητικά νόσησης covid-19 τα οποία θα πρέπει να είναι έγκυρα στην εφαρμογή COVID FREE GR.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10€

Για την αγορά των εισιτηρίων δεν απαιτείται κάρτα φιλάθλου.

Οι φίλαθλοί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα θα μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο με τον συνοδό τους χωρίς τηλεφωνική κράτηση.

• Οι κάτοχοι εισιτηρίων ή καρτών διαρκείας οφείλουν να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή την άδεια παραμονής), καθώς και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου, τo οποίο θα πρέπει να είναι έγκυρο στην εφαρμογή COVID FREE GR.
• Η βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.
• Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 4 – 17 ετών και εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα ή με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
• Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 4 έως 17 ετών που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.
• Το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου (security) θα κάνει χρήση της εφαρμογής covid free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών, εξετάζοντας παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα εισιτήρια / κάρτες διαρκείας πριν από την είσοδο των θυρών.
• Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας που θα καλύπτει στόμα και μύτη τόσο κατά την άφιξή στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στις εξέδρες, όπως και κατά την αποχώρηση.
• Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο των φιλάθλων στις εξέδρες, οι θύρες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.
• Προτρέπουμε τους θεατές να έχουν προσέλθει στο γήπεδο το αργότερο έως 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς η διαδικασία ελέγχου στις θύρες είναι χρονοβόρα.
• Επίσης, προτρέπουμε να χρησιμοποιούνται ανέπαφες κάρτες για τις χρηματικές συναλλαγές.
• Μετά το τέλος του αγώνα, η αποχώρηση από το γήπεδο θα γίνεται σταδιακά».

Η «περιοδεία ειρήνης» της Σαχτάρ

Η Σαχτάρ Ντονέτσκ πήρε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιώντας την περιοδεία με την κύρια ιδέα να είναι να οργανώσει αγώνες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων. Αυτό γίνεται για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περιοδεία της Σαχτάρ για το τέλος του πολέμου

Η περιοδεία θα περιλαμβάνει άλλα οκτώ ματς σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους:

13 Απριλίου – Μπεσίκτας (Τουρκία)
20 Απριλίου – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
27 Απριλίου – Λεχ (Πολωνία)
3 Μαΐου – New York FC / Inter Miami (ΗΠΑ)
6 Μαΐου – Toronto FC (Καναδάς)
09 Μαΐου – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
18 Μαΐου – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
21 Μαΐου – Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Περιοδεία της Σαχτάρ για το τέλος του πολέμου

Την ημέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθούν:

 • Πορεία ειρήνης πριν από τους αγώνες (οι πρεσβείες διοργανώνουν συγκεντρώσεις υπέρ της Ουκρανίας).
 • Πρόσκληση των ηγετών των χωρών (πρεσβείες) στους αγώνες.
 • Η ομάδα φτάνει στο γήπεδο με επώνυμο λεωφορείο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας και Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη.
 • Παιδιά μεταναστών οδηγούν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
 • Ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη τιμής για τους νεκρούς.
 • Ένα μεγάλο πανό στο κέντρο – η ουκρανική σημαία με την επιγραφή Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη ή Σταματήστε τον πόλεμο.
 • Ο οικοδεσπότης (μιλάει ουκρανικά και αγγλικά).
 • Μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του προέδρου της χώρας ή μια ομιλία του πρεσβευτή της στο στάδιο κατά την έναρξη του αγώνα.
 • Το τμήμα περιλαμβάνει ουκρανικές σημαίες τοποθετημένες στις κερκίδες.
 • Εκτέλεση του εθνικού ύμνου της Ουκρανίας από Ουκρανό αστέρα στην αρχή του αγώνα.
 • Τμήμα χωρίς φιλάθλους στη μνήμη των σκοτωμένων παιδιών, με XXX κεριά (σύμφωνα με τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν) ή με μπλουζάκια με τα ονόματα των σκοτωμένων παιδιών.
 • Ένα βίντεο από το Γραφείο της Πρώτης Κυρίας σχετικά με τον αθλητισμό. Παιδιά. Πόλεμος.
Περιοδεία της Σαχτάρ για το τέλος του πολέμου

Ολόκληρο το πρόγραμμα των φιλικών εδώ.

Περιοδεία της Σαχτάρ για το τέλος του πολέμου

Πηγή: newsbeast.gr