Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να επιβάλει κανονιστικές ρυθμίσεις ή να κλείσει εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια ημέρα αφού το Twitter επισήμανε ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και κάλεσε τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Ο Τραμπ, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη αυτών των ιστότοπων και έγραψε στο Twitter: «Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι Πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό».

«Καθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκπρόσωποι του Twitter και του Facebook δεν ήταν άμεσα σε θέση να σχολιάσουν τις αναρτήσεις του Τραμπ. Οι μετοχές των εταιρειών αυτών σημείωναν πτώση στις συναλλαγές μετά τις αναρτήσεις του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δύο αναρτήσεις που έκανε νωρίς το πρωί, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της επιστολικής ψήφου. Ο Τραμπ είχε αναρτήσει παρόμοια μηνύματα για το θέμα της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και χθες Τρίτη, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ’ αυτά τα μηνύματα για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και έχουν διαψευσθεί.

Η δραματική αυτή στροφή της εταιρείας, η οποία έχει αυστηροποιήσει τις πολιτικές της τα τελευταία χρόνια εν μέσω επικρίσεων ότι η μη παρέμβασή της επιτρέπει στην παραπληροφόρηση να ανθεί, έκανε τον Τραμπ να την κατηγορήσει ότι παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πιέζει τον Τραμπ για επενδύσεις

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα πιέσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να εγκρίνει τις επενδύσεις σε εθνικούς δρόμους, γέφυρες και σιδηροδρόμους κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα στον Λευκό Οίκο, την ώρα που οι πολιτείες των ΗΠΑ αρχίζουν να επαναλειτουργούν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, που γονάτισε την οικονομία της χώρας.

Δίνοντας έμφαση στη διεύρυνση των υποδομών ως εφαλτήριο για την αναζωογόνηση της πληγείσας οικονομίας της χώρας, ο Δημοκρατικός Κουόμο θα θίξει ένα θέμα που ασπάζεται και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, καθώς ο Τραμπ από καιρό εστιάζει στην ιδέα της αναβάθμισης των υποδομών της χώρας.

Ο Κουόμο, που είχε συγκρουστεί στη διάρκεια της πανδημίας με τον πρόεδρο σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισής της, επιδιώκει να αναζωογονήσει την οικονομία μέσα από την ανάθεση μεγάλων έργων στον τομέα των μεταφορών και άλλων κατασκευαστικών έργων. Όπως τόνισε χθες στους δημοσιογράφους, θα συζητήσει τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ομοσπονδιακό κράτος στις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των γεφυρών, των αυτοκινητοδρόμων και των σιδηροδρομικών δικτύων της χώρας.

«Αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία θέλω να μιλήσω στον πρόεδρο… Θέλετε να ανοίξετε ξανά την οικονομία. Ας κάνουμε κάτι δημιουργικό, ας το κάνουμε γρήγορα, ας βάλουμε τους Αμερικανούς να δουλέψουν ξανά», δήλωσε ο Κουόμο.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι δαπάνες για υποδομές θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει από την πανδημία, ανακοινώνοντας ένα ευρύ σχέδιο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Μαρτίου. Οι πολιτείες έχουν ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ξεπεράσουν την κρίση. Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισαν νομοθεσία στις 15 Μαΐου που θα παρείχε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για τις κυβερνήσεις των πολιτειών και τις τοπικές αρχές, αλλά το νομοσχέδιο απορρίφθηκε από τον Τραμπ και από Ρεπουμπλικάνους ηγέτες της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του Κουόμο στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται καθώς η βαρύτατα πληγείσα πολιτεία του έχει αρχίσει να καταγράφει πτωτική τάση στα ποσοστά νοσηλείας και θανάτων από κορονοϊό, ενώ άλλες αμερικανικές πολιτείες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και πολλοί Αμερικανοί αγνοούν τις προφυλάξεις που στόχο έχουν να ανακόψουν τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού.

Το Σαββατοκύριακο των διακοπών της Ημέρας Μνήμης οι Αμερικανοί συνέρρευσαν σε παραλίες και λίμνες κατά μεγάλες ομάδες, μολονότι οι ειδικοί υγείας προειδοποιούσαν πως ένα απότομο άνοιγμα θα μπορούσε να δημιουργήσει εστίες της Covid-19.

Είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ ανέφεραν την Κυριακή αύξηση σε νέα κρούσματα για την περασμένη εβδομάδα και ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 100.000, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters. Η Φλόριντα ανέφερε αύξηση σχεδόν 6%, ενώ η Νέα Υόρκη κατέγραψε διψήφια πτώση.

Οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το επιβεβλημένο κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου, με τις πολιτείες και τις τοπικές αρχές να αναγκάζονται να λάβουν δραστικά περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της Covid-19, παραλύοντας σχεδόν την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα. Η οικονομία στο πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκε στο μεγαλύτερο επίπεδό της από τη Μεγάλη Ύφεση και τουλάχιστον 21,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Πηγή: newsbeast.gr