Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης ο οποίος είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας μετά την μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών. Το αίτημα του κρατούμενοι είναι να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ.

Η σελίδα «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη» αναφέρει σχετικά:

«Μετά από ένα δραματικό εξάωρο, ο Βασίλης Δημάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον συνήγορό του Θανάση Καμπαγιάννη ότι αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως αιτούταν. Ο Βασίλης ετοιμάζει την Δήλωση Λήξης της απεργίας πείνας και δίψας που θα αναρτηθεί άμεσα μόλις φτάσει στα χέρια μας!

Η ζωή νίκησε, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΣΕ!».

Δεν αποδεχτήκαμε την “προφορική δέσμευση”, δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Kampagiannis στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Σημειώνεται ότι ο Δημάκης ο οποίος έχει προκαλέσει την εντύπωση της κοινής γνώμης με την πρόοδο στις πανεπιστημιακές σπουδές του μέσα από τις φυλακές, έκανε απεργία πείνας και δίψας, μετά την απομάκρυνση του από τον Κορυδαλλό, καθώς συμμετείχε σε διαμαρτυρία με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κοροναϊού.

Η υπόθεση της απεργίας πείνας του Βασίλη Δημάκη είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασία του Πολίτη που δίνει διευκρινίσεις για την υπόθεση, αναφέρει:

«Ο Βασίλειος Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19).

Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο εξαιτίας του COVID-19 έχουν ανασταλεί και οι κάθε τύπου εξετάσεις εκ του σύνεγγυς σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ταυτόχρονα, οι σπουδές του Βασίλειου Δημάκη στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ δεν διακόπτονται, καθότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συγκρατούμενών του.

Ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα.

Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών».