Ένα νοσοκομείο στη νοτιοδυτική Αγγλία σταμάτησε προσωρινά να δέχεται εισαγωγές νέων ασθενών, ακόμη και στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η διοίκησή του χθες.

Η Βρετανία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από την COVID-19, καταγράφοντας 43.000 θανάτους, βρίσκεται στη διαδικασία σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής απόστασης και οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για τα νέα κρούσματα.

Το Γενικό Νοσοκομείο του Γουέστον, στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, ανακοίνωσε ότι η αναστολή στις εισαγωγές ασθενών αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο για τη διατήρηση της ασφάλειας των ασθενών και του προσωπικού.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πολύ υψηλό αριθμό ασθενών με COVID-19», δήλωσε στον ιστότοπό του νοσοκομείου ο Ουΐλιαμ Όλντφιλντ, ιατρικός διευθυντής του τοπικού φορέα υγείας που το διαχειρίζεται.

«Πρόκειται για μια κλινικά καθοδηγούμενη απόφαση», επεσήμανε.

Ο Όλντφιλντ τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με COVID-19 πιθανότατα είχαν τον ιό πριν από την εισαγωγή τους και δεν μολύνθηκαν μέσα στο νοσοκομείο. Δεν έδωσε πάντως στοιχεία ούτε έκανε κάποια υπόθεση για το τι μπορεί να προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων.

Οι αρχές, σε ορισμένες περιοχές, έχουν επιπλήξει τους Βρετανούς για το γεγονός ότι έσπευσαν σε μεγάλο αριθμό στους ανοιχτούς χώρους, περιλαμβανομένων και παραλιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ηλιόλουστων ημερών, μη τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Πηγή: newsbeast.gr