Τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ επαινεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FAZ ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τους χειρισμούς του αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ο Γκέιτς περιγράφει τη Μέρκελ ως «ηγετική φυσιογνωμία» και «ξεκάθαρη φωνή», επαινώντας τη για την στάση της στην κρίση του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως «στις ΗΠΑ τα τεστ του κορονοϊού δεν έχουν την απαραίτητη προτεραιότητα» και προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν δίνει σαφείς οδηγίες σε ό,τι αφορά την χαλάρωση των περιορισμών.

Ο κ. Γκέιτς επισημαίνει ακόμη, στο φύλλο της FAZ που κυκλοφορεί σήμερα, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν πλέον λιγότερο από ό,τι κατά το παρελθόν στην ανάπτυξη παγκόσμιων λύσεων για καταστάσεις υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Αντιθέτως, τονίζει, η Άγκελα Μέρκελ «προσπαθεί να είναι ηγετική φυσιογνωμία και ξεκάθαρη φωνή για την Γερμανία, ενώ ταυτόχρονα ενώνει τις δυνάμεις της με χώρες όπως η Γαλλία».

Πηγή: newsbeast.gr