Η Γαλλία επικράτησε 3-0 του Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του EURO 2024, πριν το ματς με την Εθνική μας στο Παρίσι τη Δευτέρα, με τον Ντινιέ Ντεσάμπ να σχολιάζει θετικά την επιθετική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Χωρίς να προσβάλω το Γιβραλτάρ, η Ελλάδα έχει περισσότερες επιθετικές επιλογές. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στον επιθετικό τομέα. Διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα στο να βγάζει την μπάλα και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Μία νίκη την Δευτέρα, θα μας φέρει λίγο πιο κοντά στον στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην εικόνα της ομάδας του με το Γιβραλτάρ και στο εάν κρατά την νίκη ή την απόδοση, ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Το ένα εξαρτάται από το άλλο. Ο στόχος ήταν να νικήσουμε, αλλά θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ ακόμη κι εάν ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε καλές αποκρούσεις. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά το γήπεδο δεν μας ευνόησε. Το Γιβραλτάρ έκανε ό,τι ξέρει να κάνει και ό,τι είχε κάνει κόντρα στην Ελλάδα και την Ολλανδία, δηλαδή να αμυνθεί καλά».

Ο Ντεσάμπ, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το γεγονός πως η σεζόν έχει φτάσει στο τέλος της: «Δεν μας επηρέασε στην προσέγγιση του ματς. Ήμασταν σοβαροί και συνεπείς. Στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολύ καλά πράγματα εκτός από το τελευταίο τέταρτο που με… εκνεύρισε. Παραλίγο να δεχθούμε ένα γκολ που θα έκανε τον… γύρο του κόσμου. Στο δεύτερο μέρος, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι αλλά υπήρχαν και αγωνιστικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν την ταχύτητα. Ειδικά επειδή δεν βάλαμε τη μέγιστη ένταση».

Πηγή: newsbeast.gr