Ο Ντέμης Νικολαΐδης ανεβάζει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media διάφορα βίντεο στα οποία μιλάει για ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για τα δικά του χρόνια, όπως έκανε και τώρα, εστιάζοντας σε αυτό που θεωρεί ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ κλήθηκε να απαριθμήσει τα μεγαλύτερα λάθη του ως ποδοσφαιριστής και ως μεγάλο βρήκε μόνο ένα, το οποίο ήταν το γεγονός ότι διαμαρτυρόταν στους διαιτητές.

«Τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα ως ποδοσφαιριστής; Ένα μεγάλο λάθος μού έρχεται. Δεν πάει να πει ότι έκανα μόνο ένα. Το διόρθωσα αργά και κατάλαβα ότι μου κόστιζε και επηρέαζε πολύ την απόδοσή μου. Αυτό ήταν το γεγονός ότι διαμαρτυρόμουν στους διαιτητές. Μπορεί να μην έχω τσακωθεί ή ανταλλάξει κουβέντες με κάποιον αμυντικό ή κάποιον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, αλλά ήμουν πολύ γκρινιάρης με τους διαιτητές.

Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο ή άδικο. Το θέμα είναι ότι σου έπαιρνε το κεφάλι, σου έπαιρνε το μυαλό όλο αυτό το πράγμα. Έχανα αυτοσυγκέντρωση, ενέργεια, έπαιζα προκατειλημμένα, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η απόδοσή μου. Αυτό είναι σίγουρο», είπε αρχικά ο Νικολαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πότε σταμάτησε να το κάνει.

«Άρχισα να το διορθώνω από τον Σάντος και μετά. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου δεν γκρίνιαζα τόσο. Η διαφορά ήταν τεράστια. Αυτό ήταν σημαντικό λάθος. Όλοι το ίδιο λέμε. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω και να έχουμε το μυαλό που έχουμε σήμερα, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Αλλά αν μπορούσε να γίνει θα ήμουν εντελώς αφοσιωμένος στο παιχνίδι και θα είχα μεγαλύτερη απόδοση.Κατάλαβα πόσο με επηρέαζε τον χρόνο που έπαιξα στην Ισπανία.

Εκεί είχα το μυαλό μου μόνο στο ποδόσφαιρο. Μόνο το πώς θα φάω καλύτερα, θα γυμναστώ καλύτερα και είμαι σίγουρος πως ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου. Έκανα έξτρα προπόνηση, έξτρα γυμναστήριο και το λίπος μου είχε πέσει στο 6,5%. Ποτέ δεν είχα χαμηλότερο σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Έγινα πιο αλτικός, πιο γρήγορος. Αυτό με βοήθησε, επειδή το πρώτο διάστημα δεν ήμουν βασικός στην Ατλέτικο, να μπω μέσα στη συνέχεια και να δείξω περισσότερα πράγματα».

Πηγή: newsbeast.gr