Νέα δημοσιεύματα σχετικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρουν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «είναι ζωντανός και καλά» δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.

Ο λόγος για τον Τσουνγκ-ιν Μουν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο 36χρονος χαίρει άκρας υγείας, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών.

Τόνισε επίσης πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής». Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εξαφανιστεί από τις 11 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του κόμματός του. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι βαριά άρρωστος μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση. Σεούλ και Πεκίνο αμφισβητούν τις «πληροφορίες», ενώ και ο Ντόναλντ Τραμπ τις χαρακτήρισε «εσφαλμένες». Μάλιστα, χθες τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε κώμα, ακόμη και νεκρό επανήλθαν, χωρίς ωστόσο τίποτα να μπορεί να επιβεβαιωθεί. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη διάψευση από τα επίσημα βορεικορεατικά ΜΜΕ, η προσοχή στους στρατιωτικούς κύκλους στρέφεται στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σε περίπτωση θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν άγριο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα και κύματα προσφύγων, που θα προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το χάος και τη βία.

Πηγή: newsbeast.gr