Για τον κορονοϊό αλλά και το σχέδιο οικονομικής στήριξης το ποιο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Επεσήμανε πως καθημερινά ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ακούω ευλαβικά τον Σωτήρη Τσιόδρα».

Εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε «πρόκειται για μετρά που θα στηρίξουν την οικονομία και όχι για μέτρα που θα δημιουργήσουν μία αναδιανομή υπερ των λίγων».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός είναι κοστολογημένο και είναι ένα σχέδιο που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία.

«Αν δεν ληφθούν τώρα εμπροσθοβαρή μέτρα η ύφεση στην οικονομία θα μεγαλώσει και μπορεί να φτάσει το 10%» δήλωσε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «είναι κοστολογημένο και αντιστοιχεί το 15% του ΑΕΠ».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως τα μέτρα αποσκοπούν στο να στηρίξουν την οικονομία και όχι να δημιουργήσουν αναδιανομή υπέρ των πολλών. «Το επίδομα των 800 ευρώ μετατρέπει τους μισθωτούς σε επιδομιούχους. Δημιουργούνται προβλήματα. Προτείνουμε να καλυφθεί όλο το κόστος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Εστιάζοντας στην περίοδο της καραντίνας που όλοι βιώνουμε σημείωσε: «Δυσκολίες υπάρχουν αλλά πρέπει να μείνουμε σπίτι, να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε όρθιοι».

Πηγή: newsbeast.gr