Στην ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε την κοινότητα πως παγκοσμίως έχουν σημειωθεί 128.892 θάνατοι.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα σε 2.192 συνολικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν ακόμα θάνατο λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 102.

Την ανάγκη επαγρύπνησης για τα επόμενα δυο χρόνια, τόνισε ο κ. Τσιόδρας αναφέροντας πως: «Οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα, χρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια» και πρόσθεσε πως ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή είναι πλέον στη φάση δυο.

Μιλώντας μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η προσπάθεια συνεχίζεται. Γίνεται πολλή συζήτηση για το τι ισχύει τις μέρες του Πάσχα. Ισχύει ότι ισχύει τις υπόλοιπες μέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές».

Και πρόσθεσε: «Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα. Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και πότε αυτή θα ξεκινήσει. «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι μπορεί να γίνει. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπομονή λοιπόν. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο» είπε και ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κομβικά σημεία των οδικών δικτύων.