Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τα 2.408 ενώ ενημέρωσε πως το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος. Οι νεκροί στη χώρα παραμένουν 121.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.585.000 κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Ότι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί».

Αναφερόμενος στη περιοχή του Κρανιδίου, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση.

«Αντιμετωπίζουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι, αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε 177 δείγματα που βρίσκονται σε φάση εξέτασης στα ειδικά εργαστήρια. Μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει» ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Θέλω να επαναλάβω, να κάνω έκκληση και παράκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι για να διαφυλάξουν την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα και ξεκαθάρισε πως αυτά ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 27 Απριλίου και πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. Τους επόμενους μήνες είτε θα πατάμε φρένο, είτε θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί. Ο οδηγός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τα επόμενα βήματα. Μετά τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλάκια. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες η πληρωμή των συντάξεων θα γίνει όπως και τον Μάρτιο».

Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου, να παραμείνουν στο σπίτι και ανακοίνωσε ότι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια βρίσκονται 177 δείγματα από την περιοχή, που αφορούν σε 177 δυνητικές επαφές.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς κατέληξε πως: «Η προσπάθειά μας αποδίδει αλλά το αποτέλεσμα είναι εύθραυστο. Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Παραμένουμε στο σπίτι για να βγούμε νικητές».