Κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 13/04/2020 ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 2.145 και πρόσθεσε πως έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 43.417 κλινικά δείγματα.

Οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα πλέον φτάνουν τους 99.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1.860.000 κρούσματα κορονοϊού ενώ 431.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Αναφορικά με τους θανάτους που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως εξαιτίας του νέου ιού αυτοί ανέρχονται στους 114.983.

«Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες» τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του.

Μιλώντας μετά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως: «Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκίνησε δεν θυμίζει αυτό που ξέρουμε, και σίγουρα δημιουργεί ένα περίεργο συναίσθημα αλλά είναι η απαραίτητη συνθήκη για να μειωθεί η διασπορά της νόσου».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως οι Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ενώ τόνισε πως: «Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες».

Αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με ιερείς να κοινωνούν από τη πίσω πόρτα πιστούς, ο υφυπουργός είπε: «Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στην Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε: «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Κυριακή του Πάσχα». Και πρόσθεσε: «Θα γιορτάσουμε όταν θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη μάχη. Είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι συντάξεις αυτόν τον μήνα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Περισσότερα σε λίγο…