Το μεσημέρι της Πέμπτης (31/3) συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕA) αντικείμενο την επιλογή νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., στη θέση του Μιχάλη Καραμαλάκη ο οποίος αποστρατεύεται.

Ως νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, μέχρι σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Μιχάλη Καραμαλάκη το βαθμό του Στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος, ενώ στον αντιστράτηγο (ε.α.) Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος αποστρατεύεται και αυτός, τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι κρίσεις των αντιστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται, παρουσία του νέου Αρχηγού του Σώματος.

Το προφίλ του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης το 1981, ενώ κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990. Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002. Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016. Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση. Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Πηγή: newsbeast.gr