Στα 9 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Φθιώτιδα, καθώς εντοπίστηκε ακόμη ένας ασθενής στην Αταλάντη. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ ιχνηλατούν τις επαφές.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Από τα 19 άτομα που ιχνηλατήθηκαν στην Αταλάντη, ως επαφές του 28χρονου, τελικά ένα (1) βγήκε θετικό στον κορπνοϊό.

Πρόκειται για έναν επίσης 28χρονο νεαρό που εργάζεται σε εργοστάσιο της περιοχής και ήταν ανάμεσα στις κύριες επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από Αμερική. Έτσι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Φθιώτιδα είναι συνολικά εννέα (9) μέχρι στιγμής και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στη Λαμία, στην Αταλάντη και σε άλλες περιοχές του νομού και με βάσει τις καταγραφές παίρνουν νέα δείγματα για τεστ, ενώ δίνουν και οδηγίες για αυτοπεριορισμό σε άτομα που δεν βρίσκονται στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών, αλλά είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Συνολικά 7 άτομα έχουν χαρακτηρισθεί στενές επαφές του δεύτερου ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στη Λαμία, ενώ την Πέμπτη (11/6) θα υπάρξει νέα ιχνηλάτηση στην Αταλάντη. Ήδη πάντως τόσο το νέο θετικό δείγμα στη Λοκρίδα, όσο και το στενό του περιβάλλον έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει υποψία μετάδοσης του ιού.

Παγωμένη η Λαμία

Η τοπική κοινωνία στη Λαμία είναι παγωμένη μετά και τα νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν στην πενταμελή οικογένεια, που είχε την ατυχία να μένει δίπλα στην οικογένεια που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Τα τέσσερα από τα 5 μέλη της οικογένειας βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και το βρέφος που είναι μόλις δυο μηνών και το οποίο διακομίστηκε τα ξημερώματα στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λαμία είναι πλέον οκτώ και μέσα στην ημέρα αναμένεται το αποτέλεσμα και για το κοριτσάκι της πενταμελούς οικογένειας, το οποίο είναι το μοναδικό που ακόμα δεν έχει νοσήσει.

Δήμαρχος Λαμιέων: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει…»

Εκτός από την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Υγείας, ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθώντας με εύλογη ανησυχία τα αποτελέσματα των τεστ και της ιχνηλάτησης στις επαφές των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από covid-19.

Το μήνυμα που στέλνει στους δημότες είναι ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει» και ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε στις αποφάσεις της πολιτείας και στις οδηγίες των επιστημόνων. «Το σημαντικότερο όμως» όπως είπε, «είναι να σεβόμαστε το διπλανό μας, τους πατεράδες, τους παππούδες, τις οικογένειες μας».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραΐσκος και για το ακραίο σενάριο του lockdown εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων:

Αρνητική στον κορονοϊό η συγγενής που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ

Εφτά δείγματα πάρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/6) από το περιβάλλον του δεύτερου ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στην covid-19 και ένα εξ αυτών δόθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για μοριακό έλεγχο, καθώς αφορούσε στενή συγγενή που λόγω επαγγέλματος είχε έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο.

Συγκεκριμένα, ανιχνεύτηκε για κορωνοϊό το δείγμα γυναίκας που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ και προς μεγάλη ανακούφιση όλων βγήκε αρνητικό.

Πρόκειται σίγουρα για καλό νέο, που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για περιορισμό της διάδοσης του ιού, ωστόσο περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των υπολοίπων δειγμάτων που πήρε ο ΕΟΔΥ και θα βγουν την Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι συγχρόνως θα ξεκινήσουν τεστ σε έναν ευρύτερο κύκλο επαφών του δεύτερου ζευγαριού με ευθύνη της Περιφέρειας, ενώ συγχρόνως ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τον έλεγχο στις επαφές του 28χρονου που ήταν το μοναδικό θετικό δείγμα από τις επαφές του συνομήλικού του που είχε επιστρέψει από την Αμερική και έσπασε την καραντίνα.