Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.680 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ως τις 20:30 της Παρασκευής (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας παραμένει σχετικά σταθερός τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 87.493 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι δηλαδή μακράν η χώρα με τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτες τιμές — αλλά πάντως όχι με βάση την αναλογία επί του πληθυσμού — μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 26.396 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού στους Αμερικανούς.

«Το εξετάζουμε αυτό, πράγματι», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο εάν θα διατεθεί δωρεάν εμβόλιο στους πολίτες των ΗΠΑ, της χώρας που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού.

Βραζιλία: Νέο θλιβερό ρεκόρ, 15.305 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας χθες Παρασκευή δείχνουν ότι στη χώρα αυτή καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 824 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 15.305 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία ως χθες ανερχόταν σε 14.817 νεκρούς επί συνόλου 218.223 κρουσμάτων μόλυνσης.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως την ημέρα που ο υπουργός Υγείας, ο Νέλσον Τάιχ, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, περίπου έναν μήνα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, επιτείνοντας την κρίση δημόσιας υγείας στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Μεξικό: 290 θάνατοι, νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης (2.437) από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 290 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.437 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αυτόν τον τελευταίο αριθμό να σπάει το θλιβερό ρεκόρ που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν η μεξικανική κυβέρνηση γνωστοποιούσε πως τα κρούσματα μόλυνσης ανήλθαν σε 2.409.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή διαμορφώνεται σε 4.767 νεκρούς επί συνόλου 45.032 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων μέχρι σήμερα στο Μεξικό (353) καταγράφηκε την Τρίτη.

Γερμανία: 57 θάνατοι, 620 κρούσματα σε 24 ώρες

Άλλοι 57 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 7.881 νεκρούς, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 620 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 173.772, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος από τους 101 της προηγουμένης, όπως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συγκρινόμενος με τα 913 που καταγράφονταν το προηγούμενο 24ωρο.

Κίνα: 8 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα έξι εκ των οποίων ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί.

Τα δύο κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εγχωρίως εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος από την COVID-19. Στην Κίνα έχει να ανακοινωθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου.

Δέκα ασθενείς έλαβαν εξιτήριο αφού ανέρρωσαν· το σύνολό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται πλέον σε 78.219.

Ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 4.633 θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου 82.941 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: newsbeast.gr