Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκταφή στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα ώστε να ανακτηθούν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική συσκευή της Τζωρτζίνας την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου τοποθέτησε στον τάφο του παιδιού.

Το τάμπλετ μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο.

«Αν δεν έχει διαβρωθεί πολύ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις αντίγραφο ασφαλείας του ταμπλετ. Έχεις τη δυνατότητα να δεις πως ήταν το τάμπλετ όταν έκλεισε. Θα μπορείς να έχεις μηνύματα, κλήσεις, το ιστορικό του browser. Τι έψαξε στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, κείμενα..», δήλωσε ο Βασίλης Νικολόπουλος, μηχανικός ασφαλείας.

Η αποκάλυψη ότι το παιδί κηδεύτηκε μαζί με το τάμπλετ έγινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαιώθηκε αρχικά από το γραφείο τελετών αλλά αργότερα και από τους δύο γονείς.

«Η διαδρομή της κεταμίνης θα δείξει πολλά»

Όπως αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, εξετάζεται το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε την κεταμίνη χέρι με χέρι.

Η προμηθεια της κεταμίνης είτε έγινε από το διαδίκτυο, είτε από φαρμακαποθήκη είτε χέρι με χέρι θα δείξει πολλά. Στη τρίτη περίπτωση, άτομο συγγενικό της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει έχει κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση καθώς έχει αποδειχτεί πως έιναι χρήστης ουσιών.

Το tablet που ανασύρθηκε αλλά και τα 8 κινητά που βρέθηκαν στο σπιτι της Ρούλας Πισπιρίγκου θα γίνουν από τις αρχές «φύλλο και φτερό» προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δηλητήριο που έφτασε στα χέρια της της κατηγορούμενης.

Πηγή: newsbeast.gr