Νέα προβλήματα για τον Ρικ Πιτίνο καθώς ύστερα από νέα έρευνα του NCAA, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες.

Ύστερα από νέα έρευνα του NCAA, το πανεπιστήμιο του Λούιβιλ όπου ήταν προπονητής ο Ρικ Πιτίνο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και το σκάνδαλο το 2017, έλαβε προειδοποίηση για την παράνομη επιστράτευση του Μπράιαν Μπόουεν, ενώ ο πρώην τεχνικός των «πρασίνων» αντιμετωπίζει εκ νέου αποκλεισμό για το πρώτο μισό της νέας σεζόν.

Αυτή τη στιγμή ο Πιτίνο αντιμετωπίζει δύο επιβαρυντικούς παράγοντες και ενδεχομένως να «δικαιολογούν υψηλότερη ποινή», σύμφωνα με το NOA (σ.σ. Notice Of Allegations) του NCAA. Βέβαια υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να προπονήσει στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό διότι θα υπάρξει μια μακρά διαδικασία.

«Διαφωνώ απόλυτα με αυτόν τον ισχυρισμό και θα ακολουθήσω τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση αυτού του ισχυρισμού μέσω της διοικητικής διαδικασίας. Λόγω των κανονισμών του NCAA σχετικά με τη δημόσια αποκάλυψη σε θέματα επιβολής, δεν θα έχω κανένα περαιτέρω σχόλιο για αυτό το ζήτημα έως ότου επιλυθεί» σχολίασε ο Πιτίνο.

Αντίστοιχα το Iona όπου βρίσκεται πλέον ο Πιτίνο με χαρακτηριστική ανακοίνωση, ανέφερε: «Πριν από την πρόσληψη του προπονητή Πιτίνο, διεξήγαμε εκτεταμένη έρευνα. Στηρίζουμε τον προπονητή».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr