Με την επιβολή «στοχευμένων και αναλογικών κυρώσεων» προειδοποίησε σήμερα (07/10) η Γερμανία τη Ρωσία, σε περίπτωση που εκείνη δεν δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες δηλητηριασμού του αντιπολιτευόμενου πολιτικού, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, ενώπιον των Γερμανών βουλευτών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί γρήγορα να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα στην Ρωσία που εμπλέκονται στην ανάπτυξη νευροτοξικών παραγόντων, όπως είναι το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά του Ναβάλνι, διευκρίνισε ο Μαας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι δυνατόν να επιβληθούν πολύ γρήγορα κυρώσεις κατά ατόμων τα οποία, για παράδειγμα, είναι γνωστά ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη χημικών όπλων και είναι μία συζήτηση που θα έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Πηγή: newsbeast.gr