Ένα από τα σενάρια που ακούγονται για το λόγο της απότομης βύθισης του πλοιάριου που μετέφερε τους μετανάστες ανοικτά της Πύλου είναι και αυτό της σύρραξης πάνω στο σκάφος μεταξύ διακινητών και μεταναστών.

Πολλοί διασωθέντες στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο για «σύρραξη πάνω στο σκάφος» λίγο πριν αρχίσει να μπάζει νερά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (14/06).

Σύμφωνα με το δελτίο του ΟΡΕΝ, στις καταθέσεις τους οι επιβαίνοντες, αναφέρουν ότι αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (01:40) και ενώ βρίσκονταν για τουλάχιστον δύο μέρες χωρίς νερό και τρόφιμα, οι μηχανές σταμάτησαν να λειτουργούν. Το πλοίο άρχισε να μπάζει νερά και τότε ήταν που ακούστηκε για πρώτη φορά από τους διακινητές το σενάριο ότι μπορεί και να μην καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία.

«Δεν θα πάμε Ιταλία, μάλλον σταματάμε στην Ελλάδα», είναι η ατάκα που επαναλαμβάνεται στις καταθέσεις. «Αλλά θα δούμε, μπορεί και να φτάσουμε στην Ιταλία, μπορεί και όχι» συμπλήρωναν οι δουλέμποροι βλέποντας τις πρώτες αντιδράσεις των μεταναστών που είχαν πληρώσει από 4.000 έως και 5.000 ευρώ για το ταξίδι «ελπίδας» για μια καλύτερη ζωή.

Ουσιαστικά, το πλοίο από εκείνη την ώρα έμεινε ακυβέρνητο και εκεί ήταν που άρχισαν οι πρώτοι διαπληκτισμοί μεταξύ των μεταναστών και των δουλεμπόρων. Οι τελευταίοι φέρονται να προσπάθησαν να επιβληθούν στο εξαγριωμένο πλήθος που άρχισε να μετακινείται πάνω στο πλοίο, το οποίο ξαφνικά άρχισε να παίρνει κλίση και να βυθίζεται.

Λίγο πριν χαθούν οι μετανάστες τραβούσαν βίντεο κάνοντας το σήμα της νίκης

Στο μεταξύ εικόνες ντοκουμέντα μέσα από το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες, λίγο πριν το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Τα βίντεο αναρτήθηκαν στα social media και απεικονίζουν τις συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος λίγο πριν βυθιστεί.

Κάθονται ο ένας ασφυκτικά κολλημένος πάνω στον άλλον και όπως φαίνεται και στα βίντεο κάνουν το σήμα της νίκης.

Πηγή: newsbeast.gr