Από το Κοινοβούλιο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, «ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει σε καραντίνα η Δημοκρατία» όπως επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε:

  1. Η Ολομέλεια να συνεδριάζει με τουλάχιστον 75 μέλη σύμφωνα με το άρθρο 24 του ΚτΒ και το άρθρο 67 του Συντάγματος τα οποία απαιτούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών.
  2. Οι Επιτροπές να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεων με πλήρη σύνθεση.
  3. Να επιστρέψει πλήρως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, κορυφαίο δικαίωμα της Αντιπολίτευσης και βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας μας.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή σε βολικό για αυτήν πλαίσιο και με την κοινωνία σε καραντίνα, κορυφαία νομοσχέδια όπως αυτό που δίνει χαριστική βολή στο Περιβάλλον και το αναχρονιστικό Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία – την ώρα που το υπουργείο Παιδείας δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει ακόμα και τις Πανελλήνιες – δεν μπορεί και δεν γίνεται δεκτό. Καλέσαμε την πλειοψηφία έστω την ύστατη ώρα να μην προχωρήσει με τρόπο αντιδημοκρατικό σε αυτά τα νομοθετήματα και να προσθέσει περαιτέρω αναστάτωση στην ήδη ταλαιπωρημένη από την πανδημία κοινωνία».

Επίσης, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί εντύπωση η σπουδή της πλειοψηφίας να είναι η Προανακριτική η μόνη Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και με πλήρη σύνθεση.  Η μεθόδευση αυτή δείχνει ότι η μικροπολιτική υπερισχύει της πολιτικής στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η υπόθεση αυτή θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό για τη ΝΔ. Αυτό και θα συμβεί.

Πηγή: newsbeast.gr