Η Νορβηγία επανέλαβε σήμερα την επίσημη σύστασή της ενάντια στα ταξίδια στο εξωτερικό έως τα τέλη Αυγούστου και κάλεσε τους πολίτες της φέτος να προγραμματίσουν να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα.

«Για όσους επιθυμούν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή, η σύσταση είναι να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στη Νορβηγία», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Επωφεληθείτε από αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερο αυτόν τον φανταστικό προορισμό που είναι η Νορβηγία», τόνισε η ίδια.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία από τις 14 Μαρτίου συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν όλα τα «μη απαραίτητα» ταξίδια στο εξωτερικό, παρέτεινε αυτήν τη σύσταση έως τις 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, προβλέπονται δύο ρήτρες αναθεώρησης της σύστασης. Η μία αφορά την περίοδο έως τις 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επανεξεταστεί η πιθανότητα ταξιδιών αναψυχής στις άλλες σκανδιναβικές χώρες κι η άλλη, έως τις 20 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί το ερώτημα εάν θα επιτραπούν τα ταξίδια αυτά επίσης και για άλλες ευρύτερα γειτονικές χώρες, όπως η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής.

Για την κυβέρνηση, το να καλεί τους Νορβηγούς, παραδοσιακά τακτικούς κι ακάματους ταξιδιώτες, να παραμείνουν στη χώρα αποτελεί επίσης άλλον έναν τρόπο για να ενισχύσει την οικονομία της χώρας, η οποία επλήγη διπλά από την υγειονομική κρίση και τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου, προϊόντος του οποίου η χώρα είναι μεγάλος εξαγωγέας.

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τα μέλη της να ανοίξουν ξανά τα εσωτερικά τους σύνορα για να διευκολύνουν τον τουρισμό. Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά ανήκει στον χώρο Σένγκεν.

Η σκανδιναβική χώρα φαίνεται να έχει θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του κορονοϊού, με τα νέα κρούσματα και τους θανάτους να κυμαίνονται σε πολύ μικρούς αριθμούς για αρκετές εβδομάδες. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 8.197 κρούσματα και 232 θάνατοι.

Πηγή: newsbeast.gr