Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισημερινού προέτρεψε τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επόμενα ματς, καθώς η FIFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για ομοφοβικές «επιθέσεις» κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των Νοτιοαμερικανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Κατάρ (νίκη με 2-0).

Οι οπαδοί του Ισημερινού ακούστηκαν να προσβάλλουν τους Χιλιανούς στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (20/11), πιθανότατα ως απάντηση στον ισχυρισμό της Χιλής ότι είχαν χρησιμοποιήσει έναν παίκτη, τον Μπάιρον Καστίγιο (δεν βρίσκεται στη μουντιαλική αποστολή), που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισημερινού, οι οπαδοί ακούστηκαν πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα να φωνάζουν «όποιος δεν χοροπηδάει είναι π… Χιλιανός».

Αυτό κόστισε στον Ισημερινό πρόστιμο ύψους 21.000 δολαρίων και αφαίρεση βαθμών για τους αγώνες της επόμενης προκριματικής φάσης, αν και απέφυγε την αποβολή από το τουρνουά του Κατάρ. «Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καλεί τους οπαδούς του Ισημερινού που συνοδεύουν την “Τρι” στο Κατάρ να αποφύγουν κάθε είδους προσβλητικά και μεροληπτικά συνθήματα ή τραγούδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Όπως ακριβώς οι παίκτες μας δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ας το κάνουμε το ίδιο στις εξέδρες με σωστό τρόπο. Ας απολαύσουμε αυτό το ποδοσφαιρικό πάρτι με χαρά και σεβασμό», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr