Μπορεί η Γαλλία να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα πριν τον μεγάλο τελικό με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ, όμως ο Ντιντιέ Ντεσάν εμφανίζεται έτοιμος να διαχειριστεί τις δυσκολίες.

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε τις διαφορετικές καταστάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν όσοι επηρεάζονται και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι που μας περιμένει», είπε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως τόνισε το κλειδί είναι η σωστή προσαρμογή και υπογράμμισε: «Έχουμε ξεπεράσει ακατόρθωτα πράγματα, με αρκετούς τραυματισμούς κι έχουμε προχωρήσει. Τώρα είμαστε στον τελικό. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο συνάδελφός μου Λιονέλ Σκαλόνι είχε επίσης να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Ο καθένας έχει τις καταστάσεις του».

Ο Γάλλος κόουτς αναγνώρισε ότι οι ώρες πριν από έναν τελικό είναι «περίεργες», αλλά διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι τυχερή που έχει παίκτες στην ομάδα της που γνώριζαν τέτοιου είδους καταστάσεις και ξέρουν πώς να «ελέγξουν καλύτερα τον ενθουσιασμό».

«Δεν υπάρχει ανησυχία ή άγχος, το βασικό είναι να διατηρήσουμε την ηρεμία», ανέφερε, ενώ δήλωσε πως το παιχνίδι του 2018 στη φάση των 16, όταν η Γαλλία κέρδισε την Αργεντινή, δεν θα χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς γιατί «δεν είναι η ίδια ομάδα, δεν είναι οι ίδιοι παίκτες».

«Εδώ, η Αργεντινή έχει παίξει με έξι διαφορετικές ομάδες και με έξι διαφορετικά συστήματα. Το έχουμε αναλύσει, μπορεί να αξίζει τον κόπο. Αν και είναι πάντα πιθανό να κάνουν κάτι διαφορετικό εναντίον μας».

Επιπλέον αναφέρθηκε στο κλίμα στις εξέδρες και παραδέχθηκε ότι θα είναι ευνοϊκό για την Αργεντινή αν και δεν θα επηρεάσει τον τελικό νικητή. «Γνωρίζω τη λαϊκή υποστήριξη για την Αργεντινή, την οποία έχει σε πολλές διοργανώσεις. Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του γηπέδου θα τους στηρίξει, είτε επειδή είναι Αργεντινοί, είτε επειδή τους αρέσει αυτή η ομάδα ή κάποιοι από τους παίκτες της. Ξέρω ότι ακόμη και κάποιοι Γάλλοι θέλουν να κερδίσει η Αργεντινή, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να την κερδίσουμε».

Πηγή: newsbeast.gr