Κορονοϊό κόλλησαν 320.000 άνθρωποι στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Η αύξηση, σε σχέση με την εβδομάδα από τις 15 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, αγγίζει το 80,6%.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 16,1%, οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας σημείωσαν αύξηση του 13,1% και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, του 20%.

«Τα περιστατικά αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης κυκλοφορίας του ιού, αλλά και του πολλαπλασιασμού των διαγνωστικών τεστ», δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα.

Στη φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 598.000. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τις 212.000, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα, όμως, είναι ότι λιγότερο από το 2% των πολιτών που μολύνεται με τον ιό, μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Κάτι που εξηγείται με την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας αλλά και με το ότι τα παιδιά, τα οποία έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό από την παραλλαγή Όμικρον, κατά κανόνα παρουσιάζουν πιο ήπια συμπτώματα.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις μεγάλες πόλεις της χώρας, εκείνη με τα περισσότερα περιστατικά, τις τελευταίες επτά ημέρες είναι το Μιλάνο. Ακολουθούν η Περούτζια, η Σιένα, η Φλορεντία και η Βενετία.

Πηγή: newsbeast.gr