Ξεκάθαρος ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα αγγλικά από το νηπιαγωγείο ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ακούω διάφορα επιχειρήματα τα οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως παντελώς ανυπόστατα ως προς την ικανότητα που μπορούν να έχουν τα Ελληνόπουλα να επικοινωνούν, να μαθαίνουν αγγλικά. Άκουσα μέχρι και ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιο… σχέδιο συνωμοσίας του ιμπεριαλισμού. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες διδάσκουν στα παιδιά μια δεύτερη ξένη γλώσσα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Αυτή είναι και η δική μας πρόθεση».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «επειδή μελέτησαν το θέμα, κατά τεκμήριο η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι ο εγκέφαλος των παιδιών σε παιδική ηλικία έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης διαφορετικών γλωσσών από ότι τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Όποιος έχει παιδιά το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Γνωρίζει με πόσο μεγάλη ταχύτητα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε δεύτερη και σε τρίτη γλώσσα».

Πηγή: newsbeast.gr