Σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αντικείμενο την τουριστική περίοδο, έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στο αεροδρόμιο συνομίλησε με τουρίστες αλλά και μαθητές και περιηγήθηκε στους χώρους του αεροδρομίου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του ελληνικού τουρισμού είπε ότι έχουμε πετύχει τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Ειδικά, αναφερόμενος στην περσινή χρονιά, είπε ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες με αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να διοχετευτούν στην κοινωνία με στοχευμένα μέτρα.

Εμφανίστηκε, επίσης, πεπεισμένος ότι οι εκλογές δε θα διαταράξουν την τουριστική περίοδο και δήλωσε αισιόδοξος ότι στον επόμενο ετήσιο απολογισμό θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε πάλι τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό που έχουμε πετύχει για την αναβάθμιση του brand της χώρας μας είναι σημαντικό και μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο για 2023 αλλά και τις επόμενες χρονιές», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, επίσης, ότι πλέον πρέπει να μετράμε την επιτυχία της τουριστικής περιόδου όχι μόνο με τον αριθμό των αφίξεων, αλλά και με το εισόδημα που αφήνουν οι τουρίστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους στον τουρισμό λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχουν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας αλλά και σωστή τουριστική εκπαίδευση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος χαρακτήρισε το 2022 χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, είπε ότι και φέτος η χώρα μας έχει μεγάλη ζήτηση και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, παρέχοντας υπηρεσίες σε όσους επισκέπτονται την Ελλάδα και έχουν αυξημένες απαιτήσεις.

Τόνισε, ακόμα, ότι είναι μεγάλες οι προκλήσεις για τη βελτίωση των υποδομών και τόνισε ότι θα είμαστε στην κορυφή για χρόνια αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε.

Πηγή: newsbeast.gr