«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή υπηρέτησε μια πολιτική που λάμβανε σοβαρά υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα.

Η επιστήμη δεν κατέχει το αλάθητο ή κάτι είναι εξ’ ορισμού ορθό. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πάντα και παντού απόλυτη συμφωνία των επιστημόνων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του κοινοβουλίου αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την επέλαση της πανδημίας και στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα τεστ είπε ότι «η στρατηγική μας υποδείχθηκε από την επιτροπή Επιστημόνων και αποδείχθηκε μέχρι στιγμής σωστή. Στην επόμενη φάση ο αριθμός των τεστ προφανώς θα αυξηθεί.

Εμείς περιμέναμε λίγο για να μην σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τεστ αμφίβολης ποιότητας. Τώρα θα έχουμε τέτοια τεστ αντισωμάτων και αυτό θα γίνει από ιδιωτική δωρεά για την πρώτη μεγάλη παρτίδα».

Είπε επίσης ότι σύντομα θα υπάρχουν και αξιόπιστα τεστ σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας. “Μέσα σε 10 λεπτά να έχουμε μια αξιόπιστη απάντηση” ήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος στις μάσκες τόνισε ότι «είναι απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό μέτρο» και πως «εάν δούμε ότι υπάρχουν φαινόμενα στρέβλωσης και αισχροκέρδειας στην αγορά, είμαστε εδώ να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «προχωράμε στο άνοιγμα των σχολείων με τον μικρότερο δυνατό συγχρωτισμό. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις. Είχαμε δεχθεί εισηγήσεις για ακόμα πιο γρήγορο άνοιγμα των σχολείων. Δεν κάνουμε πειράματα».

Κατέληξε δε λέγοντας πως εάν χρειάζεται αναπροσαρμογή το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, «εδώ είμαστε να το επαναξιογήσουμε».

Πηγή: newsbeast.gr