Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών, αλλά τόνισε πως οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες την Άνοιξη.

«Το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό», ανέφερε για ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ygeiamou και πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή έχουμε κοινοβουλευτικό έργο και εφόσον αποφασίσω να προσφύγω σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη. Υπάρχει πρόταση, ξεκάθαρη, διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Προσερχόμαστε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, με σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, με διάθεση να πολιτευτούμε θετικά.

Δεν έχω καμία πρόθεση να αναπαράγω την τοξικότητα. Θα υποκλιθούμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι: «Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής. Η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης αλλά ο Πολακισμός ως αντίληψη αυτής της πολιτικής και βασικός εκφραστής της είναι ο κ. Τσίπρας».

Όσο για την καταδίκη του Νίκου Παππά, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πήραμε μέτρα, όταν είχαμε περιστατικά που μας πλήγωσαν. Αλλά ο κ. Παππάς, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα. Καταδικάστηκε αμετάκλητα, 13-0, από το Ανώτατο, το Υπερ-Ανώτατο δικαστήριο.

Κι ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα πρέπει να κριθεί από το φυσικό δικαστή. Ενώ καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, το πιο ατιμωτικό, θα έλεγα, παράπτωμα. Κι ο κ. Παππάς παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Πηγή: newsbeast.gr