Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έχει στηθεί στο Σύνταγμα σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει μήνυμα νίκης, ενότητας αλλά και αισιοδοξίας στο πλήθος που έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

14 χρόνια μετά, η ΝΔ επέστρεψε στην πλατεία Συντάγματος φιλοδοξώντας να μετατρέψει σε γιορτή της δημοκρατίας και της συμμετοχής τη συγκέντρωση αυτή η οποία ρίχνει και την αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Από τη μεγάλη εξαγωνική εξέδρα στην οποία κυριαρχούν το λευκό και το γαλάζιο χρώμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επαφή με τους συγκεντρωμένους και αναμένεται να τους ζητήσει να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες έτσι ώστε το κόμμα του να αποκτήσει ισχυρή αυτοδυναμία.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η φωνή της Αθήνας ακούγεται σήμερα βροντερή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και μένει να αντηχήσει και στις κάλπες της Κυριακής με τη ΝΔ μεγάλη νικήτρια», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Μόνο τότε θα κόψουμε το νήμα του προεκλογικού μαραθωνίου για μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η νίκη» όπως είπε «θα δώσει τη δύναμη στη ΝΔ να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της».

«Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξης από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον τόπο όπου νεαρός θυμάμαι να μιλάει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω είναι μια μοναδική ελεύθερη και δημοκρατική, τόνισε και πρόσθεσε ότι ως βουλευτής Αθηνών νιώθει συγκινημένος και περήφανος.

Δήλωσε επίσης περήφανος για την έως τώρα προεκλογική διαδρομή «αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτακης ζήτησε από όλους προσοχή και έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής είπε ότι έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας αλλά και εχθρός μας ο εφησυχασμός. Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας έτσι ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί αψήφιστα.

Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα

«Η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην σταθερότητα και η ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και Έλληνα που επιδιώκει την σιγουριά και την προκοπή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ όλοι να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε και να πετύχουμε και στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να επαναλάβουμε τον θρίαμβο που πετύχαμε στην Α Αθήνας με ρεκόρ ποσοστό. Κάνοντας την Δυτική Αθήνα για πρώτη φορά γαλάζια».

Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Που είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;», διερωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμα ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται μόνο όταν εντοπίζονται. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί όλοι ενωμένοι.

Οι πολίτες μας ζητούν όλες οι κατακτήσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν. Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα και τεχνητές διαφορές που κάποιοι θέλουν να υψώνουν. Οι πολίτες επιδιώκουν το χειροπιαστό αποτέλεσμα μετά από μια εμπειρία 4ετιας με τη ΝΔ.

Οι 4 στόχοι για την επόμενη 4ετια – Να ξεχωρίσουν οι πατριώτες στα λόγια από τους πατριώτες στην πράξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενους στους 4 στόχους για την επόμενη 4ετια είπε ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος είναι οι καλύτεροι μισθοί. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 και ο κατώτατος στα 950. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Δεύτερος στόχος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η καλή δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία.

Αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις στην υγεία με 1.000 εξ’ αυτών στο ΕΚΑΒ.

Ως τρίτο στόχο έθεσε το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος.

Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί για τους στόχους τους οποίους θα επιτυγχάνουν ενώ θα συνεχιστεί η επανάσταση του ψηφιακού κράτους, είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Τέταρτος στόχος η ισχυρή Ελλάδα και όσα και αν ενοχλεί κάποιους ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα φυλάει τα σύνορά της. Το Λιμενικό μας θα προστρέχει και θα σώζει τον κάθε κατατρεγμένο. Και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φωνή της Ελλάδας, υπογράμμισε θα ακούγεται παντού από το Αμερικανικό Κογκρέσο έως τις Βρυξέλλες για να ξεχωρίσουν οι πατριώτες των λόγων από τους αληθινούς πατριώτες της πράξης.

Σας καλώ να φέρουμε εκλογικό καύσωνα – Επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ – Η Αθήνα δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πιο ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας και του λαϊκισμού το έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη».

«Σε αβέβαιους καιρούς ο τόπος χρειάζεται βέβαιους χειρισμούς και όχι κυβερνήσεις με εύθραυστες πλειοψηφίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο βαρύτερη αισθάνομαι την δική μου προσωπική ευθύνη», τόνισε ακόμα.

«Πολλές ακραίες φωνές που μπορεί να μπουν στην Βουλή δεν φέρνουν την πολυφωνία αλλά μια δημοκρατική κακοφωνία. Στην πρωτεύουσα που δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο που κατέβασε όμως πρώτη εκείνη το σύμβολο του ναζισμού από την ακρόπολη. Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά και στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας το ξαναλέω αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες.

Την Κυριακή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να ενωθούμε και πάλι σε ένα πλατύ ποτάμι σταθερότητας και προόδου. Ένα ποτάμι που έχουν θέση όσοι αναζητούν σχέδιο και αποτέλεσμα και πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Στη ΝΔ. Είναι η μόνη ικανή να τρέξει με την σκυτάλη του μέλλοντος.

Σας καλώ να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα να χτυπήσουμε 40αρια και βάλε στα ποσοστά μας».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Newsbeast:

Πηγή: newsbeast.gr