Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι γαλάζια από άκρη σε άκρη έστειλε ο πρωθυπουργός από τον Πειραιά μιλώντας στους πολίτες. «Η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα και αστάθεια ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας τη σιγουριά του ότι «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές και με διαφορά».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε ξανά «να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Πάμε καλά και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Πάμε να τα δώσουμε όλα και το βράδυ της Κυριακής εκτός από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, να πανηγυρίσουμε και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε «στο ακέραιο τη συμφωνία αλήθειας του 2019. Σήμερα παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα είναι μία καλύτερη χώρα και ο Πειραιάς μία καλύτερη πόλη».

Με αφορμή, μάλιστα, τις εκλογές στην Τουρκία ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι εκλογές που έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία και τις συντάξεις αλλά και τεράστια σημασία για την εξωτερική πολιτική. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή και απαντήσαμε με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και χτίσαμε συμμαχίες».

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικό κεφάλαιο στην ομιλία Μητσοτάκη στον Πειραιά αποτέλεσαν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των αδύναμων: «Σε όλες τις δυσκολίες το κράτος στάθηκε ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Στηρίξαμε τους απόμαχους της εργασίας. Τον λογαριασμό για τον νόμο Κατρούγκαλου να τον στείλετε στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Κατρούγκαλο».

Δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι «για όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε μέχρι η προσωπική διαφορά να σβήσει οριστικά».

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός τόνισε «τον ξέρουμε καλά τον έχουμε δοκιμάσει, δεν πιστεύουμε τίποτα από τα ψέματα που λέει. Προτιμώ να μιλώ για το μέλλον και για τα σχέδιά μας για μία ισχυρή Ελλάδα. Εμείς είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου».

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σχολείο του Πειραιά

Η πρώτη στάση του πρωθυπουργού στον Πειραιά ήταν σε μια σχολική αίθουσα με διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας όπου και συνομίλησε με δασκάλους και μαθητές.

Όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, μέσα ένα χρόνο όλα τα σχολεία, όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού και πάνω, θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, μια αλλαγή που θα γίνει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων. Το έργο των διαδραστικών πινάκων χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ.

Οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk».

Πηγή: newsbeast.gr