Στην επιστολή την οποία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, σε υπουργούς και στον Σωτήρη Τσίοδρα τις 22 Απριλίου εστίασε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Δευτέρας (27/4).

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν ανάμεσα στους υπουργούς που έλαβαν την επιστολή και επεσήμανε πως ο Αρχιεπίσκοπος αναμένει απάντηση από την κυβέρνηση.

Εστιάζοντας στο περιεχόμενο της επιστολής είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγχαίρει τον πρωθυπουργό, του δίνει τις ευχές του για το Πάσχα, αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε η Εκκλησία, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες και καταλήγει στο ότι θέλει να ανοίξουν οι ναοί και θέτει μερικές προτάσεις.

«Κάναμε μεγάλες θυσίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά και δεν γίνεται αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας, νομίζω αυτό δημιούργησε μία μεγάλη ανησυχία και σύγχυση… Πώς γίνεται να σκέφτονται για τα κομμωτήρια και να μην σκέφτονται και να μην μιλάνε για την αποκλιμάκωση ως προς την Εκκλησία;» σημείωσε και συμπλήρωσε πως πρέπει να «ανοίξουν οι ναοί με τους όρους που θα ορίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων».

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και συμπλήρωσε ότι η επιστολή δεν διέρρευσε από την Αρχιεπισκοπή, αλλά πιθανόν από τους παραλήπτες.

Ερωτηθείς για το θέμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας, αρνήθηκε να σχολιάσει και αρκέστηκε στο να πει ότι, στην Εκκλησία «δεν έχουμε μία Πρωτοψάλτη όσο καλή και αν είναι, αλλά πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους».