Για την κατάσταση που επικρατεί στην εκκλησία λόγω του κορονοϊού μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως παρακαλούσε γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και αυτές του απαντούσαν «ας πεθάνουμε» ενώ παράλληλα σημείωσε πως οι παππούδες στα χωριά του λένε: «Πίνουμε τσίπουρο, τρώμε κοκορέτσι και δεν μας πιάνει»

«Μένουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία, είναι ιατρική συνταγή» είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο lamianow.gr ενώ μίλησε για την πρότασή του να γίνονται οι χαιρετισμοί στα εκκλησάκια του Κάστρου.

«Αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση» είπε και εξήγησε: «Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή».

Αναφερόμενος στον Θεό είπε πως «τον έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητα μας. Όταν κατακρίνουμε τον αδερφό μας. Όταν συκοφαντούμε, όταν αδικούμε, όταν ο ένας βάζει το μαχαίρι στην πλάτη του άλλου. Τώρα μας έπιασε η υπερευαισθησία; Πρέπει να αυτοπεριοριστούμε. Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός. Όταν περάσει ο κίνδυνος θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά την εκκλησία και τη ζωή μας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν θα αρχίσουμε να τα ζούμε θα αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα. Αλλά τώρα, είναι η ώρα να περιορίσουμε τα κρούσματα όσο μπορούμε».

«Οι γιαγάδες δεν με ακούνε» τόνισε

Εστίασε σε ένα από τα περιστατικά που βίωσε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες. «Παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν. Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

«Οι παππούδες μου λένε εμείς πίνουμε τσίπουρο, δεν κολλάμε» είπε

«Το ότι δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Φθιώτιδα μην μας δημιουργεί εφισυχασμό. Μπορεί και εδώ να έχουμε πολλά κρούσματα και να μην έχουν διαγνωστεί. Μου θυμίζει κάποιους παππούδες στα χωριά που μου λένε ότι εμείς πίνουμε τσίπουρο και τρώμε κοκορέτσι και δεν μας πιάνει» δήλωσε και πρόσθεσε: «Παρατηρώ στο διαδίκτυο ότι ο κορονοϊός αύξησε το χιούμορ. Το ευλογώ το χιούμορ. Είναι φάρμακο και τώρα το έχουμε ανάγκη για να μην χάσουμε την ψυχική μας διάθεση. Άλλωστε αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να εγκλωβιστεί στο σπίτι με την πεθερά του, το χιούμορ του είναι απαραίτητο».

«Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε»

«Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε. Για εμάς και τους άλλους. Να ζητήσουμε από τον Θεό να περάσει αυτή η δοκιμασία. Να διαβάσουμε το Ευαγγέλιο αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, τις βιντεοκλήσεις, να έρθουμε σε επικοινωνία. Να μείνουμε μακριά σωματικά αλλά κοντά ψυχικά» είπε κλείνοντας τη ραδιοφωνική του συνέντευξη.