Η υποψηφιότητα του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον μουσικό για σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια. Ο ίδιος από την άλλη, απαντώντας σε όσα του «χρεώνουν» κάνει λόγο για τακτική αντιπερισπασμού με στόχο να αλλάξει η δημόσια ατζέντα.

«Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα. Γιατί ακριβώς το ίδιο πράγμα έκαναν πριν από δυο χρόνια που έβγαλα το “Για να μην στα χρωστάω”. Η διαφορά είναι ότι δεν πήρε τότε επίσημη θέση η Νέα Δημοκρατία και δεν έβγαλαν τα tweets υπουργοί πρωτοκλασάτοι» σχολίασε αρχικά ο Μιθριδάτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 το βράδυ της Δευτέρας (03/04).

Στις κατηγορίες πως χρησιμοποιεί σεξιστικό και ομοφοβικό λόγο, ο Μιθριδάτης απάντησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως οι θέσεις του είναι γνωστές από παλιά και ουδεμία σχέση έχουν με όσα του «χρεώνουν».

«Είμαι σε ένα συγκρότημα το οποίο ήταν πρωτοποριακό με προοδευτικές απόψεις από τα μέσα του ’90. Έχουμε γράψει και άλλα κομμάτια όπως οι “Αντρικές Γουρουνιές”. Που μιλάμε για τον κακό συμπεριφορισμό που έχουν οι άντρες απέναντι στις γυναίκες» απάντησε ο μουσικός.

Πηγή: newsbeast.gr