Απαντήσεις ζητούν οι γονείς της κοπέλας που έχασε τη ζωή της σε ένα λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου και συγκεκριμένα από το παιχνίδι «χαλί», όταν εκτοξεύτηκε από αυτό και βρήκε φρικτό θάνατο το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.

Η μητέρα μιλά στον ΑΝΤ1 και εκφράζει την αγανάκτησή της, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. «Σε μένα κάθε μέρα είναι περισσότερη η απώλεια. Κάθε μέρα πάω και το βλέπω εκεί που είναι, κάθε μέρα είναι και δυσκολότερο. Εμένα το παιδί έφυγε. Τι να σας πω; Να μην θρηνήσουμε άλλα θέματα παιδιά», ακούγεται να λέει με τρεμάμενη φωνή.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, έχουν περάσει εννέα μήνες από το μοιραίο εκείνο βράδυ, ωστόσο η υπόθεση παραμένει στο… σκοτάδι. Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού ζήτησε την άρση κατάσχεσής του, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το μηχάνημα πριν η έρευνα ολοκληρωθεί. Αίτημα που τελικά απορρίφθηκε.

«Έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, αλλά και εμείς δεν θα το αφήσουμε εκεί, νομίζοντας με τα χρήματά της να σκορπάει τον θάνατο. Ένα παιδί 13 ετών πήγε εκεί να διασκεδάσει και… Εάν υπάρχει δικαιοσύνη, αυτό (το παιχνίδι) πρέπει να γίνει κομμάτια», ακούγεται να σημειώνει.

Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας, το ίδιο μηχάνημα εμπλέκεται και στον τραυματισμό 9χρονου παιδιού στη Χαλκίδα το 2009. Ατύχημα για το οποίο είχε καταδικαστεί η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια.

«Οι ανθρώπινες ζωές νομίζω δεν τους νοιάζει. Έτσι αποδείχθηκε. Είναι θέμα αμέλειας. Δεν είχε ζώνες, δεν είχε τις προδιαγραφές που έπρεπε. Εμένα το παιδί μου θα το φέρει κανείς πίσω;», συμπλήρωσε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.